Леко свиване на пазара на жилищни имоти през третото тримесечие на

...
Леко свиване на пазара на жилищни имоти през третото тримесечие на
Коментари Харесай

Леко свиване на пазара на жилищни имоти


Леко свиване на пазара на жилищни парцели през третото тримесечие на годината показват данни на специалистите, представени от Българска телеграфна агенция. Причините - предстоящ растеж на лихвите и боязън от инфлацията. Това са факторите, които дефинират страховете на купувачите. Но съгласно брокери други са аргументите, които дефинират покупко-продажбите с парцели, а цените на жилищата ще не престават да порастват. 

Търсенето е по-голямо от предлагането, което дефинира внезапното повишаване на имотите от последната година. Проучване на Национално съдружие на недвижими парцели, направено за югоизточната част на София, демонстрира, че основните купувачи са сред 24 - 54-годишна възраст; желанията са към ново строителство; половината от младите купувачи употребяват кредитиране със самоучастие сред 10 и 30%. 

При ново строителство ценовият балон понижава, означават брокери. Недвижимият парцел продължава да бъде единственият сигурен за инвестиция артикул на пазара. Покачването на лихвите няма да спре цените на парцелите. 

Очакванията са през идната година за постоянен пазар с лек спад на броя на покупко-продажбите, увеличение на цените най-малко с равнищата на инфлацията. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР